Et voilà! gourmande comme je suis, j'avais l'excuse de la Chandeleur (et de baby-sitter mes neveux chéris ce soir) pour faire des crêpes!
Today in France is the "Chandeleur" and as Tradition demands, it's a day for cooking "crêpes", the French version of pancakes (thinner and larger). So if you feel like celebrating French-style today, here's a recipe you can follow! it's so easy and sooooo yummy!
Recette/Recipe :
500g de farine / 17,6 oz of flour
5 oeufs / 5 eggs
1 litre de lait / 1 liter of milk
4 C à S d'huile / 4 big spoons of oil
1 pincée de sel / 1 pinch of salt
4 C à S de rhum / 4 big spoons of rhum
(Rhum is not compulsory but it does add flavor to the "crêpes"! if you're not a big fan, try beer (seriously!), Amaretto, Cognac, orange blossom liquor or anything that takes your fancy...)
500g de farine / 17,6 oz of flour
5 oeufs / 5 eggs
1 litre de lait / 1 liter of milk
4 C à S d'huile / 4 big spoons of oil
1 pincée de sel / 1 pinch of salt
4 C à S de rhum / 4 big spoons of rhum
(Rhum is not compulsory but it does add flavor to the "crêpes"! if you're not a big fan, try beer (seriously!), Amaretto, Cognac, orange blossom liquor or anything that takes your fancy...)
The "crêpes" mix should rest for at least 2 hours before being cooked. Once ready, remember the "crêpes" should be thin! Therefore, do not fill your ladle too much!
Du Nutella et puis c'est tout!!!! Il m'a fallu goûter la deuxième pour m'assurer qu'elle n'avait pas été empoisonnée....)
And that, for me, is the best way to enjoy them! the famous and only Nutella! (I had to try the second one just to make sure it wasn't poisonned... ;-) I hope you'll like them.... I'm actually pretty sure you will!! Bon appétit!
Ah et puis sinon à la chandeleur, il y a un dicton qui dit : "À la Chandeleur, le froid fait douleur".
Je crois que c'est pas faux, pour une fois.
A très vite!!
Je crois que c'est pas faux, pour une fois.
A très vite!!
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